fredag 9 april 2010

Utbyggnaden av förskolan Korpen

Aspuddsbadet revs i all hast, men att badet skulle rivas har varit känt under flera år. Idag planeras en förskola på platsen, eller rättare sagt, en utbyggnad av den befintliga förskolan korpen. De är många som haft tvivel om att den egentliga orsaken till att riva Aspuddsbadet var en "ny" förskola. Ritningarna över det nya förskolebygget stödjer dessa misstankar. Korpen har på senare tid redan genomgått en tämligen omfattande renovering, denna innebar bl.a. att man byggde ett helt nytt kök. I och med sammanslagningen kommer förskolan Korpen återigen bli en byggarbetsplats, och mycket av det som renoverades för ett par år sedan behöver byggas om, bl.a. ska hela köket byggas om. Det borde alltså inte funnits långsiktiga planer på att införa en förskola på tomten.

Politiker och tjänstemän skallade att förskolan skulle byggas väldigt snabbt eftersom behovet var så stort, idag vet vi att de inte ens har bygglov ännu. Sanningen är den att de inte ens vet om den kommer stå färdig efter sommaren. Och något besked till föräldrar, barn och personal låter vänta på sig.
När jag frågade Gunnar Ohlsén angående hur det kan komma sig att förvaltningen inte kan ge klara besked till personal och föräldrar om när förskolan kan stå färdig svarade han endast: "Det är så verkligheten ser ut".

Ola Schubert

Länkar till dokument rörande det kommande bygget hittar ni här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar