tisdag 9 mars 2010

Föreningen Södra Förstaden


Rivningen av Aspuddsbadet väckte en vrede hos många – men också ett engagemang. För min del, exempelvis, ledde den till en rad följdfrågor på olika nivåer. Vad håller på att hända i vår stadsdel? Vem bestämmer egentligen över utformningen av vår stad? Vad finns det för intressen bakom de ekonomiska argumenten? Hur ska vi boende göra för att påverka? Vad händer med badhustomten? Med barnomsorgen? Med brandstationen?

Föreningen Södra Förstaden är tänkt att vara en samlande kanal för denna typ av frågor, en sambansdscentral för idéer och aktioner och en diskussionsspartner och idéspruta riktad mot stadens politiker och tjänstemän. Så här: Vi ska visa att det inte funkar att styra med ignorans och öronproppar. Makthavarnas strategier ska slå tillbaks mot dem själva. Det ska inte finnas någon tyst majoritet att hänvisa till, vi ska vara majoriteten. Med fester och upptåg ska vi samla alla krafter som är vakna och föra ett väsen som inte går att ignorera.

Jag tror att detta är en viktig strid, som gäller mer än bara lilla Aspudden/Kransen. Jag tror att om metoden att överdrivet hårt slå ned på oskuldsfulla folkliga initiativ visar sig funka här, kommer den strax att vara etablerad. Vi har chansen att sätta stopp. Är ni med?

Hälsningar från;

Yngve Rådberg

yngve_radberg@bredband.net


1 kommentar:

  1. Plansamråd ang Midsommarkransen 1:1, dvs husen med rostig plåtfasad som ska täcka smalhusen på Främlingsvägen.
    SKRIFTLIGA SYNPUNKTER SENAST 8 juli
    Samrådsmöte 15 juni.

    Plansamråd ang upphävande av strandskydd i Gröndal 1:1, Bryggvgen och Gröndalsvägen
    Samrådsmöte 31 maj
    SKRIFTLIGA SYNPUNKTER SENAST 30 juni.

    Utställning i Tekniska nämndhuset, Flemminggatan.

    Dessutom hålls tydligen ett hemligt möte mellan SDN och SBN i dagarna ang exploateringen i vår stadsdel.

    Från Mitt i 20100525
    Susanna Leijonhufvud

    SvaraRadera